Ακαδημία των Ειδικών – Μια ταινία για τον αυτισμό - Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης και Ειδικής Αγωγής - Ράνια Τοπτσόγλου

Ακαδημία των Ειδικών – Μια ταινία για τον αυτισμό

Τα άτομα με αυτισμό έχουν συνήθως κάποια ιδιαίτερα ταλέντα, όπως για παράδειγμα το να θυμούνται τις ημερομηνίες απέξω ή να ξέρουν τα πάντα γύρω από ένα θέμα, τα οποία πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν παράξενες εμμονές ή άχρηστα τελετουργικά. Χρησιμοποιώντας όμως αυτές τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, τα άτομα αυτά μπορούν να επικοινωνήσουν, να οργανώσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, προστατεύοντας τον εαυτό τους από τα υπερβολικά πολλά ερεθίσματα που βιώνουν καθημερινά.


Η «Ακαδημία των Ειδικών» είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων που επιχειρεί να αναδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων με αυτισμό, με απλό και ευχάριστο τρόπο (ταινία για τον αυτισμό). Είναι μία παραγωγή του ισπανικού ιδρύματος Orange, το οποίο προωθεί ερευνητικά προγράμματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αυτισμό και απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να κατανοήσουν λίγο καλύτερα μία πτυχή του τι σημαίνει να ζει κανείς με αυτή τη διαταραχή.